image

 

Nu hvor du netop har lavet et godt sæde og har lagt din venstre arm under babys numse for at holde sædet på plads, så er du klar til at stramme din binding, som er det 4. trin i min guide til rygbæring.

 

Guideoversigt

 1. Kom igang med rygbæring
 2. Få baby op på ryggen
 3. Lav et sæde
 4. Stram bindingen
 5. Lav en afslutning
 6. Få baby ned fra ryggen

 

 

Troubleshooting

Der er en ting, du skal passe særligt på, når du strammer din binding, og det er, at du ret nemt selv kan komme til at poppe sædet. Det er en svær balance, hvor hvis du strammer for meget i buttomrail og det nederste af viklen, så ryger sædet. På den anden side, så skal din binding også være stram ellers går der ikke ret længe, før din baby sidder i en alt for lav rygbinding.

 

Jeg har derfor et tip til, hvordan du undgår at poppe sædet, når du strammer din rygbæring. Det er det, jeg kalder ‘at forstærke sædet’, inden bindingen strammes.

 

At forstærke sædet

Ved at starte med at trække din buttomrail ind under resten af viklen og helt ind til din hals, hvorefter du strammer, så trækker du faktisk dit sæde endnu dybere. Du trækker nemlig stof op mellem dig og baby, og du løfter knæet højere end numsen.

 

Jeg har lavet en video, hvor jeg viser dette 4 gange, fordi jeg gerne vil være sikker på, at teknikken skinner tydeligt frem.

 

 

Hvordan strammes bindingen?

Trin for trin gør du således:

 1. Forstærk sædet ved først at tage fat i buttomrail, før den under resten af viklen og ind til din hals og stram ved trække frem foran dit ansigt
 2. Hold spændingen i buttomrail ved at holde stoffet mellem knæerne
 3. Stram toprail ved at trække frem mod dit øre
 4. Stram resten af viklen ved at trække frem mod øret og ned under armen
 5. Sørg for at stoffet er ‘sandwichet’ over dine skuldre = foldet så buttomrail og toprail begge er helt tæt ved din hals
 6. Hold spændingen i din stramning ved at holde hele halen mellem tænderne.
 7. Gør præcist det samme på den anden side.

 

OBS: Prøv at se videoen igennem flere gange, indtil du har fanget og virkelig kan se, det lille tip med at starte med at forstærke sædet. Det er virkelig en ting, der betyder alverden for at få succes med rygbæring.

 

Nu er du klar til at gå videre til næste trin og sidste trin, hvor du skal lave en afslutning på din rygbinding.