Rygbæring – hvordan kommer jeg igang


Har du efterhånden fået godt styr på fastviklen, og har din baby fået fuld hovedkontrol?

-Så er dette et oplagt tidspunkt at begynde på rygbæring på.

 

Sikkerhed

Inden du går igang med at kaste baby om på ryggen, så vil jeg lige gøre opmærksom på sikkerheden omkring rygbæring. Vi skal jo ikke have, at nogen babyer kommer til skade i processen.

  • husk T.I.C.K.S. (læs her)
  • start først med rygbæring, når baby har fuld hovedkontrol (4-6 mdr)
  • brug aldrig en strækvikle til rygbæring
  • øv dig foran et spejl
  • start med at øve rygbæring med en dukke
  • hav en buddy ved din side, de første gange med baby

 

Størrelser og materialer

Jeg vil klart anbefale fastvikle, hvis du er nybegynder i forhold til rygbæring. Her mener jeg naturligvis en fastvikle af vævet stof. Hvilket materiale din fastvikle er lavet af er af mindre betydning i forhold til at komme i gang med rygbæring, en god bomuldsvikle er et fint sted at starte og andre blandinger er selvfølgelig også fint (læs mere om materialer her).

Er du startet som nybegynder til frontbæring, så er din fastvikle sikkert størrelse 6. Du kan sagtens komme godt i gang med rygbæring med din str 6, du vil sikkert opleve, at du har lange haler, men det betyder ingenting i forhold til læringsprocessen.

Når du så er blevet tryg ved rygbæring, og har fundet ud af, om det er noget for dig, så kan du overveje, om du vil investerer i endnu en fastvikle i fx str 3 eller 4 (alt efter din og baby kropsstørrelse), som er oplagt til rygbæring (se størrelsesguide her).

 

Kom igang med rygbæring

Der er fem trin, du skal mestre, før baby sidder godt og sikkert i viklen på ryggen af dig – først skal baby om på ryggen, så skal sædet laves, herefter skal viklen skrammes og afsluttes – også skal baby selvfølglig også sikkert ned fra ryggen igen. I det følgende vil jeg guide dig grundigt gennem alle fem trin, så du forhåbentlig herefter selv har mod på at kaste dig ud i rygbæring.

 

Guideoversigt

Få baby op på ryggen

Få baby op på ryggen

Lav et sæde

Lav et sæde

Få baby ned fra ryggen

Få baby ned fra ryggen