Ofte stillede spørgsmål

Hvordan skal baby sidde i viklen?

Baby skal altid sidde i frøstilling. Når baby sidder i frøstilling, så må der bæres ubegrænset.

Hvor længe må baby sidde i vikle/bæresele?

Hvis baby sidder i frøstilling, opfylder sikkerhedsreglerne T.I.C.K.S. og er støttet af stof fra knæhase til knæhase samt fra sædet op og støtter nakken. Så må baby sidde ubegrænset i viklen.

Det korte svar i forhold til bæreseler er, at det er forskelligt fra sele til sele. Se evt. min gennemgang af bæreseler her.

Hvad er frøstilling?

Frøstilling er baby sidder mave mod mave med knæerne højere end hoften

 

http://jeportemonbebe.com/en/faq

 

Hvad er vuggestilling?

I vuggestilling ligger baby på ryggen i viklen, nærmest som når baby lægges til brysterne. Det anbefales, at baby KUN ligger i vuggestilling i viklen, når baby ammes.

Kan baby vende med front ud mod verden i viklen?

Ja, det kan baby godt. Men der findes ikke en ergonomisk korrekt måde for baby at sidde på. Hvordan du vælger at vende dit barn er op til dig. Billedet giver 10 grunde til, hvorfor det kan være uhensigtsmæssig.

 

www.boba.com

Hvornår kan jeg begynde at bære på ryggen?

Da rygbæring altid er i frøstilling, kan du i princippet bære på ryggen fra nyfødt. Jeg vil dog anbefale at vente med rygbæring indtil baby har fuld hovedkontrol.

Kan min baby dø af at sidde i viklen?

Der har været nogle dødsfald i USA, men det har kun været i varme ‘taskeslynger’ og hvor baby har ligget i vuggestilling. Så længe baby sidder i frøstilling og sikkerhedsreglerne T.I.C.K.S. overholdes, så er der ingen fare. Jeg anbefaler at læse denne pressemeddelelse ‘bær bare din baby‘ fra Forældre og Fødsel.