Vendingsforsøg – Mama Christina

Jeg er så heldig at have en skøn kvinde i mit netværk, hun hedder Christina og hun er doula og fødselscoach. Gennem min graviditet var vi løbende i dialog, og da min baby ikke ville vende sig, arrangerede vi et vendingsforsøg.

Mama Christina har den holdning, at baby ved bedst og derfor vender som den vender af en årsag. Vendingsforsøget var derfor tænkt som en venlig opfordring til min baby – give ham lyst til at vende sig.

 

Mor i balance

En grund til at baby vender med numsen med kan være, at moderen har spændinger i den nedre ryg og/eller bækkenet, så der faktisk ikke er plads til at baby kan vende sig. Mama Christina startede derfor med at sætte fokus på min balance, hun havde et balancebræt med, hvor jeg skulle stå med min store gravide mave og holde balancen på. Jeg fik lov at låne brættet, så jeg selv kunne fortsætte balanceøvelserne.

 

Visualisering

Vi tog en dialog om mine ønsker for fødslen, jeg fortalte om mit brændend ønske om at få lov at føde vaginalt og hvordan senariet for drømmefødsel så ud. Vi arbejdede i visualisering i forhold til, at jeg sender tanker til min baby om, hvordan jeg forestiller mig, at der er plads til, at han kan vende sig i maven. Mama Christina instruerede mig i at tegne en tegning, og på den måde visualisere for min baby, hvordan jeg ønskede, han skulle ligge i maven.

 

Rebozo-massage

Mama Christina er certificeret rebozo-massør. Så som afslutning gav hun mig en omgang rebozo-massage. Først afslappende og afspændende, det var virkelig skønt. Samtidig satte hun fokus på mine tanker, og hjalp mig med at finde et rart og positivt sted i mig selv, som jeg altid kan vende tilbage til, når jeg har brug for indre ro. Rebozo-massagens afslutning var ned fokus på mavsen og babyen derinde. Mens jeg sendte alle tanker ned med ham, så rebozo-rystede Christina.

Et langt stykke hen af vejen, så kunne vi faktisk se på min mave, hvordan min baby samarbejdede i takt med Christinas massage og han vendte sig stille og roligt fra underkropsstilling til tværleje. Men her gik han i stå, og efter vi havde fortsat lidt, blev vi enige om at lade ham for ro. Da Christina stoppede rebozo-massagen af mavsen, smuttede han i sin favorit position igen – med numsen og fødderne nederst.

 

Tanker i retrospekt

Vendingsforsøget gik desværre ikke helt som visualiseret. Men derfor var det nu en positiv oplevelse alligevel. Jeg lærte at huske også at holde fokus på mig og min krop i forhold til at give min baby de bedste forudsætninger for at vende sig. Christina hjalp mig med at finde ro og slappe, samt at accepterer (eller i hvert fald forsøge på) at accepterer, at min baby ved, hvad der er bedst.

 

Vil jeg anbefale Mama Christina til andre?

Svaret er helt klart et stort og rungende JA!

 

Ikke nok med at Mama Christina har livserfaring fra sine egne 3 graviditeter og fødsler, så har hun også videreuddannet sig indenfor feltet. Hun har et holistisk syn på kroppen og symbiosen mellem mor og barn, jeg følte mig enormt tryk, og nu hvor graviditet og fødsel er bag mig, så ved jeg, at hun havde ret i, at han vendte, som han vendte af en årsag.