Her finder du guides, instruktionsvideoer og teori til at..

Komme godt i gang med at bære

For mig blev slyngerne min redning på min første barsel, da jeg havde en baby med ondt i tarmene. Da jeg var på barsel med andet barn, der sov noget bedre, der var det min mission at få delt, hvor smart et værktøj babybæring er.

Derfor har jeg skrevet guides til, hvordan du kommer i gang. Der er også instruktionsvideoer, der viser, hvordan du skal gøre. Og jeg håber også, du kan finde inspiration til, hvilket bærereskab du skal vælge.

Tips og tricks

En typisk begynderudfordring er at tænke “nu sidder baby i bæreredskabet, så må jeg hellere gå i gang med opvasken!” Og så snart opvaskebørsten er fundet frem, så græder baby.

Dit barn skal lige vænnes til, at det er rart at blive bærer i bæreredskabet, så giv det lidt tid i starten, hvor du ikke skal andet end at nyde at være helt tæt med dit barn (fx hud mod hud samtidig). Din barn kender dine bevægelser fra, da det lå inde i maven, så tænkt over at bevæge dig rundt, da det vil berolige baby. Du kan også gå ud og gå en tur.

Er det en lille baby, så vil der ikke gå ret længe, inden han/hun falder i søvn. Lad endelig baby sove sin lur i bæreredskabet, hvis baby sidder ergonomisk korrekt i frøstilling, så må baby sidde der ubegrænset (gælder for vikler og ergonomiske bæreseler). Det kan dog være, at baby vågner, hvis du sætter dig ned (eller giver dig til at vaske op) – så husk bevægelse og gå rundt i starten.

Det er smart at vælge et tidspunkt, hvor barnet et glad og tilpas, når det skal lære bæreredskabet at kende.

Barnet skal altså hverken være sulten, træt eller ked af det de første gange.

I starten kan det godt tage lidt tid at få barnet til at sidde rigtig godt, og det er også helt okay. Men det er klart sjovest for både mor og barn, hvis barnet er i godt humør samtidigt. Det vil også give barnet den bedste oplevelse.

Det behøver heller ikke være lang tid, det er jo også godt at øve, hvordan du får barnet ud af bæreredskabet igen.

Inden du går igang med at binde din baby på maven, så start med at øve dig i at binde en dukke (eller en pude) først, så du på den måde får en fornemmelse af bæreredskabet og af, hvordan hænderne skal vende, mens du binder. Når du har godt styr på at binde dukken, så skidt over til dit barn.

Køb af bæreredskab

Der findes en række gode danske forhandlere, jeg vil fremhæve MamasLife.dk bærebarn.dk og abeunger.dk hvor slynger (m.v) af høj kvalitet kan købes til rimelige penge. Samtidig er ejerne til de to sidste uddannet slyngevejleder og kan dermed også rådgive ved køb.

Det er også en mulighed at købe brugt. Her er Slyngeskolens secondhand slynger (facebook gruppe) klart det største danske marked. Der er altid godt gang i salget både til rimelige penge og lækre dyrere slynger. Fastvikler har godt af at blive brugt, og som nybegynder kan det være en fordel af købe en brugt fastvikle, som er ‘gået til’, da den så er nemmere at binde med.

Det kan dog lige være en ekstra overvejelse værd, om strækviklen skal købes brugt. strækvikler er lavet af elastik jerseystof, som kan blive træt/løst i elastikken i takt med at det bliver brugt og vasket.

Valg af bæreredkab

Det første skridt er at beslutte, hvilket bæreredskab, du ønsker at bære dit barn i. Herunder har jeg uddybet fordele, ulemper og ikke mindst vist med videoer, hvordan du kan komme i gang med de forskellige bæreredkaber. 

Bellywrapping

Brug din vikle som støtte til maven, hofter og bækken under graviditeten.

Strækvikle

Strækviklen er perfekt til nyfødte. Som et blødt kram om dig og din baby.

Ringslynge

Perfekt til hurtige op- og nedture. Med teknik er ringslyngen er let at bruge.

Fastvikle

Fastviklen kan bruges fra nyfødt til tumling, og den kan bindes på maven, hoften og ryggen

Tai's

Vikletai, meh dai og meitai, det har mange navne. En perfekt hybrid mellem vikle og bæresele

Bæresele

Uendelig mange varianter af bæreseler . Men bæreselen er nem og hurtigt at tage på

Rygbæring

Måske er du allerede godt i gang. Måske er du parat til næste udfordring i dit vikleeventyr. Måske er næste trin rygbæring.

For at gøre det simpelt, så har jeg delt rygbæring op i  5 trin. Her bliver du guidet gennem du 5 trin, så du sikkert og trygt kan lykkes med rygbæring i fastvikle.