Softshell slyngecover fra tidsel.dk

Kort og godt – samlet vurdering

Jeg har valgt at give slyngecoveret 4 ud af 5 stjerner, fordi:

  • Softshell gør coveret vind- og vandtæt, og holder varmt helt ned til frysepunktet.
  • Coveret er nemt at bruge, men ikke oplagt til rygbæring.
  • Hætten som skærmer for vind og vejr og fodlommen, der holder fødderne varme er topsmart.
  • Pasformen er god, men når barnet nærmer sig 1 år, så begynder det at blive for småt.

Materiale

På forsiden er slyngecoveret lavet af softshell, som er vind- og vandtæt materiale, men som huden stadig kan ånde igennem (kendt fra fx Ilse Jacobsens regnjakker). Indersiden er af fleese stof, som er et varmt og blødt polyester materiale.

Denne kombination af materialer fungerer rigtig godt til et slyngecover. Inderst er baby omsluttet af den bløde fleese. Samtidig gør den vind- og vandtætte overflade, at coveret kan bruges i al slags vejr. I denne uge hvor jeg har testet coveret har det både regnet, blæst og sneet og mindste-bassen har haft det trygt og varmt under coveret selv, da temperaturen udenfor nærmede sig frostgrader.

 

Pasform

Coveret er et rektangulær stykke overtøj, som runder øverst. I kanten hele vejen rundt er indsyet snore, som kan strammes og løsnet for få coveret til at sidde bedst muligt. Når snorene i rundingen øverst strammes, så bliver denne del af coveret til en hætte, som kan trækkes op over babys hoved.

På indersiden af coverets bund er der påsyet et ekstra stykke fleese, der fungerer som en fod-lomme til babys fødder.

Hætten øverst er genial, selvom baby har hue på under, så er det virkelig smart, at når det regner, blæser eller sneer kan huen slåes op, og på den måde skærmes baby for at få al nedbøren lige i ansigtet.

Fod-lommen nederst er ligeledes en lille genistreg, når babys fødder er sat ind i lommen, så behøver baby hverken at få benvarmere, sko eller overtræksfutter på, når det er koldt. Lommen er dyb nok til, at baby ikke lige kan vrikke ben og fødder ud af lommen.

Coveret findes kun i en størrelse, og det begynder at knibe med coverets brede, når baby når en vis størrelse. Min mindste-basse er i denne test lige fyldt 1 år, og coveret kan lige dække – med en god stor vinterjakke over. Samtidig kunne jeg kun lige få hans fødder ned i fod-lommen, der så også sad ret stramt på ham. Det kunne være super, hvis der fandtes et i toddlersize.

Anvendelighed

Coveret er virkelig nemt at tage af og på. Det spændes med to klik-spænder, der krydses på ryggen. Herefter kan babys fødder let vippes nem i fodlommen, hvis man ønsker at bruge den. Herefter tager du din egen jakke på, og så er I klar til at gå ud. Og de to spændes klikkes blot op, når coveret skal af igen

Slyngecoveret kan både bruges på ryggen og på maven. Men efter min mening, så giver det bedst mening at bruge det på maven. Da du binder baby direkte på maven i jeres almindelige tøj, tager coveret på og det sammen med din egen jakke, danner et fælles overtøj til dig og din baby.

En smart læsning til rygbæring har jeg ikke lige luret. Enten skal du tagen din egen jakke på først, binde baby på ryggen og så coveret derover. Ellers skal du binde baby på ryggen, tage coveret over og så tage din egen jakke på omvendt.

 

Påklædning

Hvilken påklædning under og over coveret vil naturligvis afhænge af den enkelte mor/baby.

Jeg har personligt givet baby varm hue, futter og cover ud over det almindelig tøj – og så har jeg sat hans ben/fødder ind i fodlommen.

Til mig selv har jeg tager min vinterfrakke over skuldrene, og så stående åben uden over coveret. Jeg har også haft vanter og hue på, da det har været ret koldt, mens jeg har testet.

Min vinter frakke har et bælte, som bindes om livet, det har fungeret ret godt sammen med coveret, da jeg har brugt dette bælte til at binde frakken om coveret. Har jakken intet bælte, så synes jeg, at jeg er nødt til at gå og holde jakken ind til coveret for at holde os begge varme nok. Til at løse denne udfordring har jeg hæklet en suttesnor med krokodillenæb i begge ender, som jeg bruger til at lukke min jakke om coveret med.

  

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.