Bæreponcho fra kængurubarnet.dk

Kort og godt – samlet vurdering

Jeg har valgt at give bæreponchoen 4,5 ud af 5 stjerner, fordi:

  • Ponchoen er ideel til det danske forårs og sensommervejr
  • Det er håndstrikket af det lækreste uldgarn
  • Pasformen er god og designet er godt tænkt – især til frontbæring
  • Nem og hurtig både at tage af og på – kræver dog lidt øvelse til rygbæring

image

 

Materiale

Denne ponche er håndlavet, den er strikket af en kvinde, som kængurubarnet.dk har ansat til at strikke disse ponchoer. Materialet er det lækreste bløde uld – 100 % uld – det betyder selvfølgelig håndvask eller uldprogram, når ponchoen skal vaskes.

Det er meget forskelligt, hvordan folk har det med uld – nogle synes, at det kradser, andre synes, det er besværligt at vakse og holde rent og andre igen, synes de temperaturregulerende evner er vidunderlige. Jeg selv ligger et eller andet sted i midten, jeg kan godt lide uld, men har ikke hele børnetøjskabet fuldt. Til denne poncho synes jeg, at ulden er lækkert. Det er fint tyndt garn, der på ingen måde kradser mod huden. Jeg har testet ponchoen her midt i det danske forårsvejr, der i år har vist sig fra sin foranderlige side. Ponchoen har været perfekt til de dage, hvor jeg har været i tvivl om en jakke er nødvendig og dage, hvor jakken var for varm.

 

image

Pasform

Ponchoen er som nævnt i strikket uldgarn, det er to trekantede stykker, der er syet sammen med en stor krave øverst. I kraven er der indsat et ekstra stykke, der opdeler mors plads og babys plads. Foran og bagpå går ponchoen ned i en spids, og der er syet sammen i hver side så der er ærmer til mor. Foran er der påsyet en lille metal hånd, hvorpå der står “handmade”.

Ponchoen er onesize. Jeg selv er ret lille (ca 54 kg), dog er min mindstebasse stor (ca. 13 kg), ponchoen passer mig og os perfekt. Men jeg ved jo, at der findes større mennesker end mig, så jeg kan være nervøs for, at der er nogen, som ponchoen vil være for lille til.

Det ekstra stykke uldstof, der deler kraven op fungerer virkelig godt, når baby bæres på maven. Her er det let at se, hvad man laver og få det sat ordenligt. Og når det sidder ordentligt, så fungerer det som halstørklæde for både mor og baby. Det er rigtig smart, da det ofte er her, både mor og baby let kan blive kolde i fælles overtøj. Det er rigtig godt fundet på, og giver pluspoint i min bog. Ved rygbæring har jeg dog endnu ikke fundet en smart måde at sidde ordentligt. Det går fint med at få et hoved i hvert hul, men det ekstra stykke stof kommer til at sidde i nakken og bule mellem os.

At siderne er syet sammen til ærmer, det er godt tænkt, da bæreren ikke kommer til at få bare arme og dermed fryse. Holdes en taske eller skubbes en barnevogn, så er det rart ikke at armene ikke bliver blottet. Ved rygbæring gør disse sammensyninger det lidt vaskeligt at tage ponchoen på, men for mig krævede det blot, at jeg lige måtte øve mig et par ekstra gange i at tage det på, så jeg samtidig tog hensyn til syningerne og ikke kom til at rive i dem.

image

Anvendelighed

Ponchoen er virkelig nem at tage på, det skal bare lige over hovederne og mors hænder gennem hullerne. Så er vi klar til at gå ud. Det er dog vigtigt at huske at give baby sko og hat på, inden vikling og ponchoen eller bliver det for besværligt.

Det kan bruges til både front- og rygbæring. Designet er genialt til frontbæring, det er nemt og bæreren kan se, hvad hun (eller han) laver.

Ved rygbæring så kræver det lige et par forsøg at få det på. For det første så kræver det lidt teknik at få ponchoen op og over begge hoveder, jeg løfter armene baglens op og trækker halshullet over babys hoved først og derefter mit eget. For det andet skal der lige lidt forsigtighed til, så syningerne ved hullerne til armene ikke bliver strukket.

Selv om jeg flere gange har nævnt, at ponchoen lige kræver lidt øvelse ift. rygbæring, så er det altså ikke sværere, end at det tog mig ca. 3-5 forsøg, før jeg havde fange teknikken. Og på trods af denne lille udfordring, så er jeg helt vild med ponchoen både til front- og rygbæring.

 

Påklædning

Det danske forårsvejr har vist sig fra sin virkelig drilske side, men jeg har testet denne poncho. Der har været høj varme, kulde, blæst, regn og alt derimellem. Hvilken påklædning denne poncho passer sammen med afhænger helt af vejret.

Jeg har brugt ponchoen, da jeg fandt at vejret begyndte at blive for varmt til vinterjakken, her brugte jeg ponchoen i stedet for en forårjakke. Så giver jeg bassen hue og sko på (overtræksfutter, hvis baby ikke går endnu), vikler ham, tager ponchoen over os og tager selv mine egne sko på.

Da det blev for varmt til forårsjakken, men jeg alligevel tænkte, at jeg ville have en ekstra trøje med, har jeg brugt ponchoen i stedet for den ekstra trøje. Her giver jeg bassen sommerhat og sandaler på, vikler ham, tager ponchoen over over og tager selv sandaler på.

Selv om jeg eller ikke er så meget til fælles bæreovertøj, så er jeg ualmindelig positivt overrasket over denne poncho. Jeg synes virkelig, at den er lækker og nem at bruge.

Det er tit sådan, at vi ikke behøver så meget ekstra overtøj for at komme ud, da det er varmt at bære sit barn. For det første er vi krop mod krop og for det andet så varmer de ekstra lag stof fra viklen også. Her er ponchoen fra kængurubarnet.dk svaret – bare lige den på og så afsted.

image

1 kommentar til “Bæreponcho fra kængurubarnet.dk”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.