Ringslynge: Löft Ringslings – Sakron

Kort og godt – samlet vurdering

Jeg har valgt at give Löft Ringslings – Sakron 4,7 ud af 5 stjerner fordi:

  • ved at købe en Löft ringslynge, så bekæmpes fattigdom og styrkes kvinderne som væver og syer slyngerne
  • Sakron er lavet af 100% håndlavet og økologisk mulberry silke – virkelig eksklusivt stof der er en fornøjelse at bære
  • silken er et tyndt og uendelig blødt materiale, der samtidig er meget stærkt
  • det kræver kræver lidt erfaring at få tråden den tynde silke rigtig godt mellem ringene

 

IMG_3094

 

Löft Ringslings er et helt nyt dansk slyngemærke, kvinden bag har en baggrund indenfor modeindustrien og interesse for bæredygtig fremstilling af tekstiler. Slyngerne er vævet af fattige kvinder i Nepal og det nordøstlige af Thailand, hvor Löft sikrer dem ordentlige forhold og løn. Alle materialer er nøje udvalgt, af høj kvalitet og uden farlig kemi. Designet er skandinavisk med kant og slyngerne er navngivet efter de kvinder, der væver stoffet. Sakron Purple Plum er den første ringslynge fra Löft Ringslings som er i 100% økologisk og håndlavet silke, og jeg har fået lov at teste og anmelde den aller første prototype.

Da jeg fik Sakron tilsendt var min 3. søn kun var 3 uger gammel, jeg havde på forhånd hørt, at den var af 100% silke og jeg havde ventet spændt, for jeg har aldrig haft en vikle af 100% silke mellem hænderne før. Sakron ankom i en smuk sort æske med et håndskrevet kort og da jeg pakkede ringslyngen ud af bomuldsposen, blev jeg med det samme forelsket i farven, farven minder mig om de mørke syrenblomster, der netop var sprunget ud.

 

IMG_2333

 

Da jeg følger Löft Ringslings på instagram og facebook har jeg kunnet følge med i tilblivelsen af den håndlavede og økologiske silke helt fra fodring af mulberry silkelaver til vævning af stoffet. Og som jeg skrev på facebook lige inden release på Sakron (læs HER), så var det første ord, der faldt mig ind i forhold til stoffet LUKSURIØS. Stoffet er så fint, så blødt og så smukt – jeg fik med det samme lyst til at vikle det om Lillebror og jeg.

De første gange jeg brugte Sakron, der var jeg faktisk lidt nervøs. Stoffet er så fint og blødt, men samtidig er det tyndt (ift vikler m. bomuld), derfor var jeg lidt nervøs for, om stoffet kunne holde til at blive trukket gennem de smukke champagnefarvede slyngeringe af metal.

Men silke er tungere end bomuld og meget stærkere. Bomuldstråd er spundet sammen af mange korte bomuldsfibre, hvorimod den naturlige silketråd/filament er flere hundrede meter lang og derfor meget stærk. Vejes en silketråd og en bomuldstråd med samme tykkelse, så vejer silken mest. Så fordi silken er så stærkt, så blev min nervøsitet gjort til skamme, det tynde stof glider fint i metalringene og sidder godt i spænd, når ringslyngen er strammet til.

 

IMG_2332

 

Jeg er blevet spurgt til gsm på Sakron, men da det er helt unikt med en vikle af 100%, så giver det ikke rigtigt nogen mening at bruge gsm som sammenligningsgrundlag med fx en bomuldsvikle. Silken er stærk, selvom stoffet er tyndt og føles let i hånden. Jeg måtte ikke bære mit mellemste viklebarn før 8 uger efter fødslen af lillebror, så jeg måtte vente lidt, før jeg kunne teste, hvor stærk silken er. Mellembror er en robust 2årig på 14kg og han sad rigtig godt i Sakron, den tynde silke bar ham fint og kunne sagtens holde hans ben i frøstilling. Det blev dog lidt tungt i den ene skulder, men det tror jeg, at det handler mere om min styrke efter fødslen.

Farven på Sakron en dyb mørk lilla, enkel og stilren. Stoffet er naturligt indfarvet af planter, en teknik ført videre gennem generationer af de lokale kvinder, det betyder at der ikke på noget tidspunkt er brugt nogen former for kemi i tilblivelsen af slyngen. Silken er super blød, så det er på ingen måde en slynge, der behøves at blive gået til.

 

IMG_2477

 

Jeg har tænkt lidt over, at jeg synes, at denne slynge er oplagt til en nybegynder inden for ringslynger. Jeg er kommet frem til, at jeg ikke synes, at det er en begynder slynge. At få succes med ringslyngen handler 100% om at få trådet ringslyngen godt fra start (se min guide til ringslynger HER), og efter min mening, så kræver det lidt øvelse at få trådet Sakron rigtig godt. Det skylder, at stoffet er så tyndt og glat, det gør at stoffet glider let rundt mellem fingre og ringe. Og får man ikke sstoffet til at sidde rigtig godt mellem ringene, så låser stoffet i ringene. Men har man allerede teknikken med at tråde en ringslynge, så vil det ikke være noget problem at gå videre til at tråde Sakron.

Sakron er simpelthen så smuk, jeg har nydt at have hende på besøg, og jeg har nydt at vikle min lille nyfødte i den bløde silke. Det er en udsøgt fornøjelse at svøbe så eksklusivt stof omkring begge vores kroppe. Jeg har haft Sakron med på vores sommerferie i sommerhus i Nordjylland, og her har Sakron været en skøn sommerslynge, det tynde stof og den lette silke gør, at det ikke er en varm slynge at bære i sommervarmen.

 

IMG_4083

 

Der er vist ingen tvivl om, at jeg er vild med ringslyngerne fra Löft Ringslings. Det er lige fra gennemsigtigheden, at vi kan følge hele tilblivelsen af slyngen og til at bæredygtigheden er så gennemført helt ned til den mindste detalje. Men samtidig så skabes så eksklusive produkter ud af dette projekt med hjerte. Det kan jeg simpelthen ikke andet end tage hatten af for – det er simpelthen kvindepower. Jeg kunne faktisk rigtig godt tænke mig at komme ned og besøge produktion, og se kvinderne udføre det, de er dygtige til og se slyngerne blive til.

 

IMG_2883

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.