Fastvikle: WeaverBirds – Mburo

Kort og godt – samlet vurdering

Jeg har valgt at give WeaverBirds – Mburo 4,9 ud af 5 stjerner fordi:

  • det er en smuk, blød, stærk og virkelig god fastvikle, og jeg har ikke noget dårligt at sige om den
  • ved at købe en vikle fra Weaverbirds støttes bæredygtighed og bekæmpes fattigdom i Uganda
  • det er en håndvævet vikle, som er blød at svøbe om en nyfødt og samtidig stærk nok til en tung toddler
  • det er en easycare bomuldsvikle, som nem at vaske og dermed nem at holde
  • den skal stort set ikke gåes til, og kan anvendes fra nybegynder til erfaren

 

 

IMG_1061
Fotograf: Marlene fra Slyngefotograf

 

Weaverbirds er et nyt viklemærke, kvinden bag er dansker, men hun bor i Uganda.Her har hun startet en fairtrade produktion af håndvævede vikler. Missionen er bæredygtighed både for de mennesker, der producerer viklerne, men også for naturen og de materialer den tilbyder. Fra bomuldsplanterne er sået, høstet, spundet til det bliver vævet og syet, så foregår alt i Uganda med fokus på at styrke lokalmiljøet og hjælpe dem med en bæredygtig vej ud af fattigdom. Ligeledes er der stor fokus på de materialer, som bliver anvendt igennem produktionen. Påvirkningen af miljøet er minimal, da det meste af produktionen er lavet i håndlavet minimeres.

Mburo er en del af Weaverbirds første lancering af fastvikler, den er lavet af 100% bomuld og har en vægt på 273 gms. Netop denne Mburo er en størrelse 6, og den er sendt på testtur rund i Danmark. Den startede sin testtur her hos mig, da jeg var højgravid, men jeg nåede desværre ikke at få skrevet min anmeldelse færdig, inden mit 3. barn kom til verden. Derfor er anmeldelsen desværre forsinket og Mburo har allerede været på besøg hos en række skønne babybærende mødre på sin testtur. Dog er jeg meget stolt og glad over, at jeg fik lov til at prøve Mburo fra helt ny og at den startede sin testtur her.

 

IMG_0981

 

Allerede da jeg åbnende kassen var det en positiv oplevelse, smukke visitkort og postkort med personlig hilsen. Mburo var pakket i et skønt stofnet, som er meget anvendeligt fx til at have bleer med på turen. I kassen lå også en lille bog, der skal følge Mburo rund på testturen og hvor hver tester skriver sin feedback til viklen – en rigtig god ide, synes jeg.

Samme dag postbudet havde afleveret Mburo ved min dør skulle jeg have taget billeder af min gravide mave (37 uger) med en fotograf, så Mburo kom med på fotoshoot, og det var faktisk på dette fotoshoot, at jeg viklede med Mburo for aller første gang.

Billederne af min gravide mave blev taget på Amager Strand, og vi var heldige at solen var med os på en kølig forårsdag i starten af april. Den første vikling blev til en double hammock med freshwater TUB og min 15kg toddler på ryggen. Min oplevelse var, at den var lidt begynderstiv. Men det var faktisk kun denne første gang, at jeg oplevede dette. Herefter har den været skøn, blød og medgørlig. Og selv om det var aller første binding med Mburo, så skulle der ikke meget arbejde til, at få den til at sidde rigtig godt.

Lige en hurtig tak til Marlene fra Slyngefotograf for de smukke billeder <3

 

IMG_1063
Fotograf: Marlene fra Slyngefotograf

 

Efter at have viklet lidt mere med Mburo blev den smørblød mellem hænderne, der er noget helt særligt over håndvævede vikler – blødheden er unik. Bomuld har lidt ry for at være stivt fra start og meget varmt om sommeren – men ingen af disse passer på nogen måde på Mburo. Der skulle kun én binding til at gøre den blød, samtidig er vævningen let og luftig, så jeg har på ingen måde oplevet den som varm. Mburo er ikke den tykkeste vikle, men det er tydeligt, at den er stærk og min toddler på 15kg føles ikke tung i den overhovedet.

Som beskrevet tidligere var jeg højgravid, da jeg modtog Mburo, så det var oplagt for mig også at teste viklen til en bellywrap af min gravide mave. I videoen nedenfor binder jeg en simpel bellywrap med Mburo. Her i min 3. graviditet har jeg nydt, hvordan den bløde og elastiske vævning har støttet om ryg og hofter, og Mburo har hjulpet mig med at bære vægten fra den tunge mave.

 

Når vi anskaffer os slynger og vikler, så vælger vi oftest ud fra viklens bæreegenskaber og design. Design er jo en individuel ting, og det er forskelligt, hvad den enkelte godt kan lide. For mit eget vedkommende må jeg erkende, at tager jeg et kig på mine egne vikler, så er der primært lilla, blå og grønne nuancer i min beholdning. Så Mburo havde ingen problemer med at passe ind. Jeg synes, det er meget smukke grønne nuancer, og jeg har nydt at klæde mig i den.

Mburos grønne farve ændrer sig fra mørk til lys i 5 nuancer ned gennem viklen (fra top- til bottumrail), dette giver et smukt og unikt farvespil i viklen, også når den er bundet om kroppen. De forskellige farver i viklen kan hjælpe i strammearbejdet, når viklen bindes, da det er nemt at se, hvad der er fx top eller bottumrail. Eller hvis en del af bindingen er løs, så angiver farven, hvor der skal strammes for at fixe det.

 

IMG_1263

 

Mens jeg har haft Mburo på besøg, er jeg blevet spurgt, om det er en stærk vikle og om den er egnet til større (tungere) børn. Her må jeg sige, at jeg har på intet tidspunkt oplevet min 15kg toddler tung i den, selv om stoffet ikke mærkes tykt mellem hænderne, så er det stærkt og har et godt bounce. Når strammearbejde er gjort grundigt, så bliver Mburo lige, hvor den skal. Også selv om jeg har været gravid, har det ikke være noget problem at bære 15kg i den, i stedet er jeg faktisk ret imponeret over, hvilken stor hjælp jeg får fra stoffet.

Jeg nåede ikke at vikle min søn i maven i Mburo før, den skulle videre på sin testtur, men det ville jeg nu gerne have prøvet. For jeg ved, at der er skønt at vikle en nyfødt i blødt og håndvævet stof som Mburo.

Når vi har med babyer at gøre, så er det en del af hverdagen, at de gylper, savler og laver lortebleer, på et tidspunkt begynder de at spise rigtig mad, og det grisser også. Derfor sker det også – hvor meget vi end passer på – at vikler nogengange står for skud. Mburo er af bomuld og kan vaskes ved almindelig maskinvask, det gør den til en easycare vikle. Min holdning er, at vikler skal bruges og babyer skal have lov til at være babyer. Derfor er det en fordel, at viklen nemt kan vaskes, skulle uheldet være ude.

 

 

IMG_1248

 

Mburo er en skøn skøn vikle, den er smørblød mellem hænderne, og den er let at vikle med. Når der laves bindinger med flere lag, så glider den utrolig nemt over sig selv. Det at viklen er håndvævet gør den eksklusiv i sig selv, men blødheden er udover det sædvanlige. Det er en fornøjelse at vikle med så blød en vikle, og at den så samtidig er så stærk, at 15kg mærkes som en fjer på ryggen. Jeg er faktisk lidt ked af, at Mburo skal videre – den måtte gerne bo fast her hos mig.

Det er skønt, at der er dukket danske viklemærker op, og jeg er personligt helt vild med budskabet om, at alt er produceret med respekt for både naturen og menneskerne bag. Og jeg må da også erkende, at der efter at have testet Mburo, har jeg købt min egen håndvævede vikle fra Weaverbirds, som jeg med stor fornøjelse har svøbt og båret mit nyfødte spædbarn.

 

IMG_1117

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.