Fastvikle: Levate wraps, Echina

Kort og godt – samlet vurdering

Jeg har valgt at give Levate – Echina 4,5 ud af 5 stjerner fordi:

 • det er en smuk, blød, stærk og virkelig god fastvikle af høj kvalitet
 • ved at købe en Levate fastvikle, så køber du dansk og støtter de unge iværksættere
 • det er en meget stærk og tæt vævet vikle, der har et skønt bounce
 • når denne vikle er gået til, så er det en meget anvendelig vikle, der både kan bruges til den lille baby og den tunge toddler

 

E5050342-62DC-419C-8652-DAD55B62F3CB

 

Levate er er helt nyt dansk viklemærke. Bag navnet gemmer der sig et ungt dansk par begge sidst i deres studieforløb. Under sin barsel havde kvinden svært ved at finde et viklemønster, som hun virkelig elskede, hvor hun af sin partner fik opfordringen ‘så skab dit helt eget’.

En ide blev plantet og den fik lov til at spire – og d. 22. oktober 2017 udgav de deres første, som netop er Echina.

Parret har fået en dansk spirende designer til at tegne det første mønster ‘Leaves of ginkgo’. Viklerne bliver maskinvævet i England og syet her i Danmark.

Nysgerrigt har jeg fulgt tilblivelsen af Levate på sidelinjen. Det gør mig simpelthen både glad og stolt, at der spirer danske viklebrands op. Det er modigt og sejt gået af de unge iværksættere at starte op fra bunden og satse på det.

 

B5F3598E-C7A3-4193-8A9C-ADE747BB434B

 

I foråret afholdt Levate et test-event på en cafe i København, hvor de afslørede deres første design og havde en række testere med, der bød på både forskellige farver, vævninger og blends. Da jeg deltog i test-eventet var min 3. søn under 2 måneder gammel, og da jeg efterfølgende fik lov til at teste mint testeren var han lidt over 2 mdr gammel. Så det har været rigtig sjovt at modtage Echina nu, hvor han er større og nærmer sig 1 år. Og på den måde mærke, hvordan Levates vikler binder med en lidt større baby. end kvalitet.

Echina er en stærk vikle med et gsm på ca 320 efter vask. Det er en uld-/bomuldsblanding med et blend, der hedder 8% wool (non-itching), 45% cotton and 47% combed cotton. Testeren er en str 6, hvilket er 1 størrelse større end min basesize, men jeg har nydt at der var rigeligt med stof at arbejde med.

 

1757BBD6-71A8-4668-81C5-6060661A9200

Jeg har ikke oplevet Echina på nogen måder stiv, men jeg er klar over, at denne tester var gået til, inden jeg modtog den eller om det er ulden i den, der gør at den bare er dejlig blød fra start. Vævningen er meget tæt, og viklen mærkes tyk i hånden. Mønsteret ‘leaves of ginkgo’ skaber virkelig en fantastisk tekstur, hvor ginkgo bladene nærmest popper ud, og det kan mærkes, når man lader fingrene glide hen over stoffet. Ulden giver Echina et skønt bounce. Jeg kan rigtig godt lide denne kombi af en stærk, tung vikle med et behageligt bounce.

Nu har jeg selv 3 drenge, og jeg har aldrig selv købt vikler i sådan rosa, røde og lyserøde farver af den grund. Så jeg nyder virkelig, når der kommer lyserøde testvikler på besøg. Jeg er nemlig ret vild med lyserød, så jeg har nydt at bære i Echina, og jeg har nydt at tage smukke billeder med Echina – for jeg synes, den er helt vild smuk.

 

Vikle-egenskaber:

 • Denne vikle har en unik tekstur, mønsteret popper ud
 • Viklen er stærk og tung, men ulden giver et skønt bounce
 • Viklen er til den brede side, hvilket jeg personligt er vild med
 • Denne vikle fungerer perfekt i såvel 1-lags bindinger som fler-lags bindinger, stoffet glider relativ let over sig selv ved flere lag
 • En lille nyfødt vil sagtens kunne bæres i Echina, selvom det er en tung vikle, så er den skønt blød og en lille nyfødt vil få et skønt blødt viklekram i Echina
 • Med sine 320 gsm, så er den bestem toddler-egnet. Viklen er stærk og tyk, så der er masser støtte til er større barn.

Alt i alt så er dette en lækker kvalitetsvikle, det er en skøn blanding af uld og bomuld, den er tyk og stærk, men samtidig blød og bounchy. Jeg tænker, at denne vikle vil tiltale de, kvalitets- og materialebevidste viklemor, der gerne vil have fat i en toplækker kvalitet.

 

8D11ADBE-2CFF-41C6-8443-E75F97146299

 

4B0E8144-CECB-400B-B4E8-BAD1D63FBEDE

 

English version

Echina is a strong wrap with a gsm of approx 320 post wash. It is a wool / cotton wrap with a blend of 8% wool (non-itching), 45% cotton and 47% combed cotton. The tester is a size 6, which is base +1 for me, but I have enjoyed wrapping with the extra length.

I have not experienced Echina in any way stiff, I’m not sure if this tester is already broken in or if it is the wool that makes it just nice soft from new. The weaving is very tight and the wrap feels thick in hand. The ‘leaves of ginkgo’ pattern really creates a stunning texture, where the ginkgo leaves pops right out, you can also feel it when you let your fingers slide over the fabric. The wool gives Echina a nice bounce. I really like this combination of a strong, heavy wrap with this comfortable bounce.

Now, I have 3 boys, so I have never bought wraps in pink, red and pastel red colors for that reason. So I really enjoyed having this pink tester visiting. I’m really fond of pink so I’ve loved wearing Echina and I have enjoyed taking stunning pictures with Echina – because I think it’s absolutely beautiful.

 

Wrap qualities:

 • This wrap has a unique texture, the pattern pops right out     
 • The wrap is strong and heavy, but the wool gives a nice bounce     
 • This wrap is to the wide side, which I personally love     
 • This wrap works perfectly in both single-layer carries and multi-layer carries
 • A newborn can easily be worn in Echina, although it’s a heavy wrap, it’s so soft that and a newborn will have a nice wrapcuttle in Echina     
 • With it’s 320 gsm, this wrap is defently toddler-suitable. It is strong and thick and offers plenty of support for older and heavier children

All in all, this is a nice quality wrap, it has a wunderful blend of wool and cotton. The wrap is thick and strong, but at the same time soft and bounchy. I think this wrap will appeal to wrapper with a sence of high quality and nice materials.

 

BC77A238-E801-453E-8EEB-03826AFCD674

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.