Fastvikle: Löft Ringslings, Riz Raspberry, str 6

Kort og godt – samlet vurdering

Jeg har valgt at give Löft, Riz Raspberry 4,7 ud af 5 stjerner fordi:

 • ved at købe en Löft ringslynge, så bekæmpes fattigdom og styrkes kvinderne som væver og syer slyngerne
 • Riz Rapsberry er 100% håndlavet og håndvævet
 • et virkelig eksklusivt stykke stof der er en fornøjelse at bære i og med
 • luksuriøse materialer – silke og cashmere – der giver en helt vidunderlig blødhed

 

0CA287D1-4998-4B30-BFD8-3672536829A5

 

Löft Ringslings er et helt nyt dansk slyngemærke, kvinden bag har en baggrund indenfor modeindustrien og interesse for bæredygtig fremstilling af tekstiler. Slyngerne er vævet af fattige kvinder i Nepal og det nordøstlige af Thailand, hvor Löft sikrer dem ordentlige forhold og løn. Alle materialer er nøje udvalgt, af høj kvalitet og uden farlig kemi. Designet er skandinavisk med kant og slyngerne er navngivet efter de kvinder, der væver stoffet. Löft Ringslings er først for nyligt begyndt at producere fastvikler, der er derfor helt nyt og eksklusivt, at jeg har fået love til at teste Riz Raspberry som fastvikle.

Riz Raspberry har den skønneste sarte rosa farve og frynser i enderne, den første fastvikle, jeg har prøvet med frynseender. Jeg synes, det ser lækkert ud med frynsene, men jeg var lidt nervøs for, at de ville være irriterende i forhold til knude og binding – men det er de slet ikke. Jeg synes faktisk slet ikke, at jeg bemærker frynserne, når jeg binder viklen og knuden.

 

 

7E3B904A-1BAE-4128-9F41-598085F95681

 

Som jeg også har skrevet tidligere, så kan jeg rigtig godt lide at følge Löft Ringslings på instagram og facebook, da jeg her får indblik i, hvordan slyngerne bliver til og hører mere om kvinderne og produktionen bag. Samtidig så er jeg vild med, at Löft Ringslings konsekvent udbyder lækre materialer i høj kvalitet. Selvom jeg ikke selv er det mest moderigtige menneske, så ved jeg nok om mode og tekstil til at se, hvordan der aldrig bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Håndvævede vikler kan bare noget helt særligt, og Riz Raspberry er ikke nogen undtagelse. Den er lavet af 30% cashmere, 30% silke og 40% bomuld, det er eksklusivt blend. Da jeg åbnede æsken og pakkede Riz Rapsberry, blev jeg først imponeret over farven, den skønne rosa farve, der passer perfekt til en skoskinsdag. Da jeg tog stoffet i mine hænder var første indtryk blødheden, denne vikle er blødere end blød. Der er intet behov for at gå den til, men stoffet er kun blevet mere medgørligt, mens den har været på besøg hos mig.

Stoffet mærkes tungt i hånden, selvom stoffet ikke er tykt. Den har en glat overflade, der glider let over sig selv. Cashmere og silke giver den blødhed og styrke. Jeg tænkte med det samme, at Riz Raspberry er en stor udgave at mit yndlings tørklæde – så lækkert og luksuriøst, virkelig en fornøjelse at vikle sig ind i.

 

 

56C60E60-7BDA-4B42-A404-68FAA22475F1

Riz Raspberry er en bred vikle, og jeg personlig er vild med, når der er masser af brede til at lave sæde af. Men for en uerfaren viklemor med en lille nyfødt, så kan det måske opleves som meget stof. Men da stoffet er så uendelig blødt, at vil jeg nu alligevel sige, at Riz Raspberry sagtens kan bruges fra nyfødt, der skal måske bare lige øves et par gange.

Viklen er vævet i et sildebens mønster, der giver Riz Raspberry et diagonalt stræk og et skønt bounce. At vikle med Riz Raspberry er en fornøjelse, den unikke blødhed gør stoffet let at arbejde med, selv om den er stærk, så er den ikke tyk og da den glider let over sig selv, så mærkes det næsten som om, at den samarbejder under strammearbejdet. Og når knuden er bundet så giver dens bounce virkelig en behagelig binding.

Nu har jeg selv 3 drenge, og jeg har aldrig selv købt vikler i sådan rosa, røde og lyserøde farver af den grund. Så jeg nyder virkelig, når der kommer lyserøde testvikler på besøg. Jeg er nemlig ret vild med lyserød, så jeg har nydt at bære i Riz Raspberry, og jeg har nydt at tage smukke billeder med Riz Raspberry – for jeg synes, den er helt vild smuk.

 

Vikle-egenskaber:

 • Denne vikle har en unik blødhed – håndvævede vikler er helt udbeskriveligt bløde
 • Viklen er stærk og tung uden at den føles tyk i hånden
 • Viklen er til den brede side, hvilket jeg personligt er vild med
 • Stoffet glider meget let over sig selv. Dette fungerer godt til både 1-lags bindinger og flere-lags bindinger
 • Jeg ville nyde at vikle en nyfødt i Riz Raspberrys bløde stof, men for en uerfaren viklemor, så vil den måske opleves som meget stof til en nyfødt
 • Riz raspberry er bestemt en toddler-egnet vikle. Det er stærke materialer og giver en skøn støtte til et større barn.

Alt i alt så er dette en lækker kvalitetsvikle, det er et eksklusivt blend af cashmere ,silke og bomuld. Den har en skøn tyngde, et perfekt bounce og uendelig blød. Jeg tænker, at denne vikle vil tiltale den mode- og materialebevidste viklemor, der gerne vil have toplækker kvalitet, men samtid har omtanke for vores planet.

 

8B70FFEC-D971-4C13-A0F1-F3E510E51070

 

9933B619-3910-4048-A6E0-33173BB950DF

 

English version

This wrap is woven in a herringbone pattern, this gives Riz Raspberry a diagonal stretch and a nice bounce. Wrapping with Riz Raspberry is a pleasure, the unique softness of this handwoven wrap makes is easy to wrap with. The fabric is strong, but not thick in the hand and it almost feels like the wrap is helping you doing a great wrapjob. And when the knot is tied, its bounce really makes a comfortable carry.

Riz Raspberry is a wrap to the wide side and I personally love it, when there is plenty of fabric to make the seat wide. But for an unexperienced wrapper with a newborn this might feel like a lot of fabric. But in my oppention Riz Raspberry can be used from newborn because of the buttery soft fabric.

Now, I have 3 boys, so I have never bought wraps in pink, red and pastel red colors for that reason. So I really enjoyed having this pink tester visiting. I’m really fond of pink so I’ve loved wearing Riz Raspberry and I have enjoyed taking stunning pictures with Riz Raspberry  – because I think it’s absolutely beautiful.

 

Wrap qualities:

 • This wrap has a unique softness – handwoven wraps is so indescribably soft
 • The wrap is strong and heavy without feeling thick in hand
 • The wrap is to the wide side, which I personally love
 • This wrap works perfectly in both single-layer carries and multi-layer carries
 • I would love to wrap a newborn in the soft fabric of Riz Raspberry’s soft but for an unexperienced wrapper it might feel like there is a lot of fabric
 • Riz Raspberry is definitely a toddler-suiable wrap. It’s strong materials and provides a great support for a bigger child.

All in all, this is definietly a high quality wrap with an exclusive blend of cashmere, silk and cotton. It is strong with a perfect bounce and unique softness. I think this wrap will appeal to the wrapper with high sense of fashion and materials, who wants the best quality but at the same time have sustainability and fairtrade in mind.

 

63CDCFA2-DACE-495C-9C0F-0FB0B6537CBB

689CADE5-EBC3-4A96-B501-7CDA4039D1D5

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.