Fastvikle: Loktu She – Raindrops Storm

Kort og godt – samlet vurdering

 

Jeg har valgt at give Loktu She – Raindrops Storm 4 stjerner fordi:

  • det er en blød og stærk vikle, der ikke kræver meget arbejde at gå til
  • viklen kan bruges fra nyfødt til tumling
  • den er perfekt efterårs-/vintervikle pga. materialer og design
  • stoffet er tæt vævet og har en glat overflade, som gør, at stoffet nemt glider hen over sig selv (fx ved flere-lags bindinger)

 

img_3752

 

Loktu She er et tjekkisk mærke, de fire kvinder bag er alle viklemødre fra en by højt oppe i bjergene, så de kender fordelene ved at bære børn i slynger. Slyngekompaniet har som de første bragt disse utrolig smukke vikler til Danmark, Slyngekompaniet har flere forskellige modeller på hylderne allerede, og jeg har fået lov til at teste Raindrops storm. Det er en uldvikle med 51% merino uld TEC mulesin free og 49% bomuld og gsm på 270. Jeg er jo personligt vild med uld, især til den kolde tid vi går i møde, så jeg havde glædet mig til at få vikle os i Loktu She – Raindrops Storm (herefter kaldet Storm).

Daniela fra Slyngekompaniet havde været så sød vaske Storm, inden den kom til mig (jeg er første tester). Så jeg kan desværre ikke vise et før og efter vask billede. Men tilgengæld har jeg lige set, at Slyngekompaniet har lagt sådan et billede op på facebooksiden, se det HER.

img_3807

 

Men mit første indtryk af viklen, da jeg fik den i hænderne var, at den ikke umiddelbart var så ‘uld’et’, som jeg havde forventet. Den er meget tæt vævet og var lidt begynder-stiv. Men heldigvis har jeg jo en 13 kilos basse, så det går hurtigt gå nye vikler til. Jeg skulle ikke bruge Storm andet end 2-3 gange, før den allerede havde ændret virkelig meget karakter, den blev meget mere blød og samarbejdsvillig. Samtidig var det også som om, at ulden kom mere til udtryk i stoffet, efterhånden som den blev gået til. Nu skal det ikke komme til at lyde som om, den var svær at gå til, det er den ikke – tværtimod.

Da jeg skulle i gang med første binding lagde jeg mærke til, at Storm ikke har ret eller vrang side, midtermærket sidder på den turkise kant på den side og den mørkeblå kant på den anden side. Det er smart, for så kan bæreren selv vælge, hvilken side af viklen, der passer bedst til humør og påklædning. Jeg faldt med det samme for den helt fantastisk smukke turkise, der leder tankerne direkte mod vandet på en bounty strand. Storm testeren er en str. 6, og længden på fastvikler kan være forskellig fra mærke til mærke, så lidt usikker på længden begav jeg mig ud i en double hammock TUB. Læg mærke til den skønne store knude.

 

img_3805

 

Selv om Storm er en uldvikle, så har den en ret glat overflade. Da jeg skulle lave det 2. lag i bindingen gled stoffet nemt over sig selv over ryggen på barnet. Dette er en fordel især for mindre øvede viklere, da det gør det lettere at få sin binding godt strammet. Det er en stærk vikle, det mærkes tydeligt, min 13 kilos basse føles på ingen måde tung i den og trods hans vægt, så bliver Storm præcist, hvor den skal, når knuden er bundet.

Lidt senere på dagen bandt jeg en FWCC, da jeg skulle have bassen og hans storebror med ud at handle. Bassen er efterhånden næsten 2 år, og han er stor at have til at sidde på maven. Da vi var inde og handle, ville han faktisk hellere have være ned og hjælpe med at putte ting i kurven. Så det med at få taget et godt billede var jeg desværre ikke heldig med. Trods bassens ihærdige forsøg på at komme ned og fri, så holdt Storm ham heldigvis, hvor jeg gerne ville have ham.

 

img_3804

 

Næste dag vidste jeg, hvad jeg havde at arbejde med i længden, så jeg kastede mig ud i en BWCC sweetheart og denne gang med den mørkeblå side udad. Det er egentlig ikke en binding, jeg bruger ret tit, men jeg tænkte, at jeg ville udnytte hele Storms længde og kaste mig ud i en 3-lags binding. Igen blev jeg positivt overrasket, hvor let stoffet glider hen over selv, virkelig skønt at vikle med.

Jeg synes, at regndråberne er så skønne og passer så fint til det danske efterårsvejr, hvor vi aldrig helt ved, om dagen byder på regn, sol, blæst eller en blanding af det hele. Den skarpe læser har måske bemærket, at kastanjetræet går igen på flere af billederne. Det er fordi, at jeg simpelthen synes, at kastanjetræet er så smukt i denne tid, hvor kastanjerne falder ned. Og igen passende meget godt til Storm og regndråberne.

Stoffet var nu ved at være godt gennemarbejdet og mønsteret begyndte virkelig at poppe. Man næsten kan fornemme teksturen i de lange haler på billedet nedenfor. Samtidig var det også som om, at ulden kom mere til udtryk i teksturen. Jeg har kun testet Storm i en uge, så den er selvfølgelig slet ikke færdig med at udvikle sig. Men jeg er virkelig vild med, at fornemmelsen af uld ligesom kom snigende i takt med, at Storm og jeg lærte hinanden bedre at kende. Den ligger blidt og smyger sig om skuldrene.

 

img_3803

 

Mellem hænderne føles Storm blød, lidt tynd og meget tæt vævet. Men så snart at barnet bliver bundet op, så er det tydeligt at mærke at viklen har styrke fra ulden. Storm er bestemt tumlingevenlig. Jeg kendte ikke til mærket Loktu She, før jeg fik Storm i hænderne, men jeg har fået et virkelig godt førstehåndsindtryk med Storm. Prisen ligger, hvor de fleste kan følge med, da du for under 1000kr kan få en str. 6. Efter min mening så får man altså rigtig meget vikle for prisen med en Loktu She -Raindrops Storm. Den er stærk, der skal ikke ret meget arbejde til for at gå den til og glatheden gør den let at vikle med.

Storm er en bred vikle, jeg er personligt vild med brede vikler. Nu vikler jeg selvfølgelig også store børn, men jeg foretrækker, at der er meget med stof at lave et godt sæde med. Og Storm har efter min mening en perfekt brede. Mange siger at uldvikler er vintervikler, men der er jeg uenig, jeg finder uld i vikler skønt hele året. Storm er en oplagt efterårs-/vintervikle både i design og med ulden. Men fordi den er tynd i stoffet, så er jeg sikker på, at den også vil være rigtig dejlig at vikle med om sommeren.

Kombinationen af bomuld og uld giver en blød og stærk vikle, der ikke kræver meget arbejde at gå til. Storm vil bestemt kunne bruges til at smyge om en nyfødt. Man skal selvfølgelig tænke over, hvordan man vasker en vikle med ud, men Storm er ikke en vikle, der nemt bliver beskidt. Jeg har viklet med halerne i skovbunden uden, at der var noget behov for at vaske efterfølgende.

 

img_3825

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.