Angelwings slyngecover fra slyngekompagniet.dk

Kort og godt – samlet vurdering

Jeg har valgt at give slyngecoveret 4,5 ud af 5 stjerner, fordi:

 • Slyngecoveret er nemt at tage på, men ikke oplagt til rygbæring
 • Vind- og vandtæt softshell på ydersiden, blødt og varmt materiale indvendigt
 • Coveret fremstår eksklusivt, man får meget for pengene
 • Fodlommen med elastikkant er super smart
 • Slyngecoveret kan følge barnet fra nyfødt til toddler

img_4507

Anvendelighed

Coveret er enkelt at tage på, hvis de 6 trin neden for følges, så skal mor bare tage coveret på 2-3 gange, før det sidder på rygradden. Når coveret skal tages af igen, så løsnes blot de to sløjfer, der er bundet på bærerens ryg, og så er coveret lige til at tage af.

Slyngecoveret tages på, når både mor og baby endnu ikke har taget overtøj på og fungerer som et suppelement til mors jakke, så overtøjet på denne måde kommer til at omslutte både mor og baby. Efter min mening så er det klart mest optimalt at bære den helt lille baby inde under overtøjet, da det er nemmest for mor at have en føling med babys temperatur på denne måde (læs mere HER)

Det fungerer klart bedst, når slyngecoveret bruges til front bæring. Det er oplagt, at coveret tages på, når baby er bundet på maven, og derefter mors jakke og øvrige overtøj. Slyngecoveret kan bruges til rygbæring, men jeg har personligt ikke fundet en løsning, som jeg synes, er smart. Altså coveret kan godt monteres på ryggen over baby, men skal mor så gå ud uden jakke eller måske tage den omvendt på.

Sådan tages slyngecoveret på

Inden slyngecoveret tages på, at er det vigtigt at tænke over, hvilken påklædning baby skal have på under coveret. Fx er det en god ide at give baby futter og hue på, inden det sættes i bæreredskabet.

 1. Når bæreredskabet er bundet korrekt, bindes mavebæltet lige under babys numse
 2. Herefter løftes coveret op over babys ryg som var det et forklæde og skulderstropperne føres over på ryggen
 3. Skulderstropperne krydses på ryggen, start først med den ene og derefter den anden
 4. Coveret har to løkker langs siden, hver skulderstrop føres gennem hver sin løkke på modsatte side
 5. Stropperne føres tilbage på ryggen og der bindes en sløjfe med de to stropper. Sørg for alt er stram, inden sløjfen bindes
 6. Er baby stor nok til, at fødderne skal i fodlommen, bindes mavebæltet op, fødderne foldes i fodlommen og mavebæltet spændes igen

Nu er det tid til, at mor skal have sit overtøj på.

 

img_4231

Materiale

Slyngecoveret har en yderside af softshell, et åndbart, vind og vandtæt materiale, som bl.a. er kendt fra Ilse Jakobsen regnjakkerne. Indersiden er skønt blødt langhåret polyester, som minder mest op pelsen på en blød teddybamse, det er virkelig blødt og lækkert materiale. Indvendigt er det et ekstra stykke af det bløde for, som klikkes nemt af og på med trykknapper. Dette bruges til at justere, hvor varmt slyngecoveret skal være. Nu har der været frostgrader her på det sidste, hvor jeg har testet coveret, så jeg har mest brugt coveret med det ekstra lag for. Og det har holdt os dejlig varme i frostgraderne.

Der er nogle rigtig fine detaljer på slyngecoveret, bag babys nakke kan den øverste del justeres og dermed dannes en krave til baby. Dette har flere fordele, det hjælper til, at der ikke kommer kold luft ned til babys nakke og ryg, samtidig skærmer kraven også for vind i ansigtet på baby. Inde i kraven findes en vandtæt regnhætte, der kan rulles op i regnvejr.

På ydersiden af coveret bag babys ryg er der en stor lomme til mor hænder, mobil, nøgler eller hvad nu mor plejer at have i lommerne. Lommen er foret med samme bløde teddystof, som indersiden af coveret. Denne lomme er godt tænkt, da der er lunt fra den delte kropsvarme og samtidig kan det være svært for mor at komme til sine lommer, når baby bæres.

 

img_4503

Pasform

Dette slyngecover har en såkaldt fodlomme, det er en ekstra lomme af stof indvendigt i coveret, hvor babys fødder kan kommes ned i. Dette er smart, da baby ikke kan komme til at stikke sine tæer ud og de på den måde bliver kolde, samtidig behøver baby hverken at få benvarmere, sko eller overtræksfutter på – dette er med til at kunne komme super hurtigt ud af døren.

Fodlommen i dette cover har en elastikkant, og det har jeg oplevet som virkelig anvendeligt. Elastikkanten gør det meget nemmere at folde babys ben ned i lommen, end når der ikke er en elastikkant. Er baby endnu ikke så stor, at ben og fødder når ned til fodlommen, så kan denne del foldes væk med trykknapper.

På indersiden af coverets bund er der påsyet et ekstra stykke fleese, der fungerer som en fod-lomme til babys fødder.

Dette slyngecover findes kun i én størrelse, men det er et ret stort cover. Nu er min basse jo netop flydt 2 år, han har fint kunne passe bag coveret og hans fødder kunne sagtens være i fodlommen. Derudover har jeg også testet slyngecoveret med min demodukke Jack, han svarer til en ca. 3-4 mdr baby. Her har det passet super med funktionen, hvor fodlommen kan foldes væk med trykknapper. Så ud fra min vurdering, så kan dette cover uden problemer fint bruges fra nyfødt til toddler.

 

img_4504

Påklædning

Påklædningen skal naturligvis justeres efter vejret udenfor, og det er jo også forskelligt, hvor varme mor/baby er, så det skal der naturligvis også tages højde for.

Denne november har budt på kolde frostdage med smuk lavthængende sol. Til dette vejr har jeg brugt slyngecoveret med det ekstra lag for. Jeg har givet bassen hue, halsedisse og futter på. Jeg selv har min uldfrakke på, hue og vanter (og sko naturligvis). Desuden har jeg et halstørklæde på, som jeg sørger for, går godt ned på brystet af både bassen og jeg, der kan nemlig komme meget kold luft ind, hvis det bare stykke oppe ved halsen mellem baby og bærer.

Min frakke har jeg til at stå åben ud over coveret, min frakke har et bælte, som jeg binder uden over coveret bag bassens ryg, så min frakke kommer til at slutte tæt om coveret. Det er vigtigt, at der ikke kan komme kold luft ind mellem frakke og cover. Hele hemmeligheden ved at have det varmt og hyggeligt undercoveret er netop, at der ikke må kunne komme kold luft ind nogen steder – især til det helt lille spædbarn, der endnu ikke kan regulere sin temperatur er dette yderst vigtigt.

 

img_4505

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.