Ringslynge: Löft Ringslings – Biku

Kort og godt – samlet vurdering

Jeg har valgt at give Löft Ringslings – Biku 4,5 ud af 5 stjerner fordi:

  • den er virkelig smuk, sort, stilren og luksuriøs – jeg har virkelig nydt at iklæde mig Biku og følt mig smuk i den
  • ved at købe en Löft ringslynge, så bekæmpes fattigdom og styrkes kvinderne som væver og syer slyngerne
  • selvom viklen er kraftigt og tykt, så er stoffet glat og glider fint gennem ringene
  • det kræver en erfaren hånd at tråde Biku ringslyngen rigtig godt

 

IMG_0745

 

Löft Ringslings er et helt nyt dansk slyngemærke, kvinden bag har en baggrund indenfor modeindustrien og interesse for bæredygtig fremstilling af tekstiler. Slyngerne er vævet af fattige kvinder i Nepal og det nordøstlige af Thailand, hvor Löft sikrer dem ordentlige forhold og løn. Alle materialer er nøje udvalgt, af høj kvalitet og uden farlig kemi. Designet er skandinavisk med kant og slyngerne er navngivet efter de kvinder, der væver stoffet. Biku er den aller første slynge fra Löft Ringslings, og jeg er meget stolt over, at jeg har fået lov til at teste og anmelde den.

Biku er lavet af 30% cashmere, 30% silke og 40% bomuld og den har en imponerende vægt på 400 gsm. Allerede inden jeg havde den mellem hænderne var jeg spændt på denne kraftige slynge med dette eksklusive blend. Det skulle være den første vikle med 400 gsm, jeg havde mellem hænderne. Men med en toddler på næsten 15 kilo og den kolde vintertid udenfor så jeg frem til Biku som en oplagt ringslynge for os.

 

IMG_0317

 

Jeg fik Biku ind ad døren et par dage inden, at den blev released på hjemmesiden. Oplevelsen af bæredygtighed kombineret med luksus er utrolig gennemført, selv forsendelsesposen i genbrugspapir understreger tankegangen. Ringslyngen er pakket i en skøn bomuldspose, der kan bruges både til opbevaring af viklen, men også til fx opbevaring af bleer på turen.

Mit første indtryk af viklen, da jeg havde pakket den ud var, at den var så utrolig blød og lækker mellem hænderne. Der hersker ingen tvivl om, at der er virkelig skønne materialer – den er tyk, tæt vævet og uendelig blød. Trådene begge veje er sorte, så stoffet skinner i forskellige nuancer af sort alt efter lys. Selv om Biku er både tyk og tung, så er der intet behov for at gå den til, den er helt blød og lækker fra start.

Da jeg fik Biku ind af døren var jeg cirka 28 uger gravid, og det første jeg fik lyst til at prøve af med den var at lave en bellywrap til mig gravide mave. Se hvordan i videoen med Biku nedenfor. Biku har givet mig skøn og behagelig støtte har i de sene uger af min 3. graviditet, jeg har nydt det tykke, stærke stof.

 

 

Slynger og vikler findes i uendelige mønstre, farver og designs, og det er selvfølgelig individuelt, hvad den enkelte godt kan lide. Personligt er jeg helt vild med, at Biku er stilren og helt sort, selv ringene er helt sorte. Jeg er den type, hvis klædeskab består af ca. 80% sort indhold, så det er lige en vikle efter min stil. Jeg har dog været nødt til at tænke lidt over, hvilke farver jeg sætter den sammen med til billeder og videoer, så I også kan se, hvor smuk den er.

Mens jeg har haft Biku på besøg er jeg et par gange blevet spurgt, om ringslyngen er svære at tråde, når nu den er så tyk og kraftig i stoffet. At tråde ringslyngen er den måde, hvorpå ringslyngens hale føres gennem ringene på, og hvordan den trådes er afgørende for, hvordan stoffet glider, når ringslyngen skal strammes om barnet (læs mere HER). Og ja, Biku er en tyk og kraftig vikle, men hvis arbejdet med at tråde den gøres grundigt, så glider den nemt gennem ringene. Blødheden fra silke og chasmere giver en glat overflade, der gerne vil glide gennem ringslyngens ringe.

Min mindste søn er nu lidt over 2 år og vejer ca. 15 kilo, og da jeg er gravid, så er det ikke nemt at frontbære ham, det er langt mere praktisk at bære ham på ryggen. Heldigvis er rygbæring i ringslynge ret ligetil, når teknikken lige er fundet. Se hvordan i videoen med Biku nedenfor.

 

 

Min 15 kilos basse føles let som en fjer, når jeg bærer ham på ryggen i Biku. Det er tydeligt at mærke de 400 gsm og hvordan stoffet hjælper med at bære barnets vægt. Det er ikke ofte længere, at jeg bærer ham i ringslynge længere, da 15 kilo er meget at bære på én skulder. Men med Biku har jeg nemt kunne lufte hund (en gåtur på ca. 20 min.) med min toddler på ryggen. Jeg er meget imponeret over bæreevnen.

Min toddler har også en størrelse, hvor han gerne vil ned og gå – og på den måde opleve lidt mere af verden på egen hånd. Her er ringslyngen et rigtig godt bæreredskab, da det er oplagt til at få barnet hurtig ind og ud af slyngen. Så jeg kan hurtigt tage ham på ryggen hjemmefra, når vi kommer frem til park eller strand, så kan jeg lade ham komme ned. På denne måde kan kan tumle rundt, mens hunden får besørget. Når vi skal til at vende snuden hjemad, så kan jeg hurtigt binde ham op på ryggen igen.

Jeg har tænkt lidt over, om så kraftig og tyk som Biku vil være et oplagt valg til en lille nyfødt. Men jeg er kommet frem til, at når min lille ny kommer til april, så ville jeg ikke have nogle problemer med at bære ham i Biku, når han er nyfødt. Jeg synes, at stoffet er så skønt og blødt, at jeg er sikker på, at det vil være skønt for mit spædbarn at være svøbt ind i. Men måske er Biku ikke en ringslynge for en nybegynder inden for ringslynger, da stoffet er kraftigt og tykt, så kræver det lidt erfaring at få trådet Biku rigtig godt. Man skal tage godt fat, når stoffet skal igennem ringene og man skal være grundig, når stoffet placeres mellem ringene.

 


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.