Fastvikle: Levate, Mint tester

Kort og godt – samlet vurdering

Jeg har valgt at give Levate – Mint 4,2 ud af 5 stjerner fordi:

  • det er en smuk, blød, stærk og virkelig god fastvikle af høj kvalitet
  • ved at købe en Levate fastvikle, så køber du dansk og støtter de unge iværksættere 
  • det er en meget stærk og tæt vævet vikle, den giver sig ikke en millimeter, når knuden er bundet
  • når denne vikle er gået til, så er det en meget anvendelig vikle, der både kan bruges til den lille baby og den tunge toddler

 

IMG_4035

 

Levate er er helt nyt dansk viklemærke. Bag navnet gemmer der sig et ungt dansk par begge sidst i deres studieforløb. Under sin barsel havde kvinden svært ved at finde et viklemønster, som hun virkelig elskede, hvor hun af din partner fik opfordringen ‘så skab dit helt eget’. 

En ide blev plantet og den fik lov til at spire – netop i foregårs var der release på deres første vikle på deres helt nye hjemmeside. 

Parret har fået en dansk spirende designer til at tegne det første mønster ‘Leaves of ginkgo’. Viklerne bliver maskinvævet i England og syet her i Danmark.

Nysgerrigt har jeg fulgt tilblivelsen af Levate på sidelinjen. Det gør mig simpelthen både glad og stolt, at der spirer danske viklebrands op. Det er modigt og sejt gået af de unge iværksættere at starte op fra bunden og satse på det. 

 

IMG_2939

 

I foråret afholdt Levate et test-event på en cafe i København, hvor de afslørede deres første design og havde en række testere med, der bød på både forskellige farver, vævninger og blends (et udpluk ses på billedet ovenfor).
Da jeg deltog i test-eventet var min 3. søn under 2 måneder gammel og jeg greb naturligvis chancen for at gramse godt og grundigt på de forskellige testvikler. Selv om der ikke blev afsløret nogle priser til eventet, så viste testviklerne tydeligt, at Levate er high end kvalitet. På billedet nedenfor prøver jeg den sorte silke-tester sammen med lillebror. 

En håndfuld af testviklerne var allerede på vej på testtur i udlandet. Og de sidste blev sendt på testtur rundt her i Danmark, jeg var så heldig at være 2. tester af den mintfarvede tester. 

Mint er en tung vikle med et gsm på imponerende 310. Det er en silkeblanding med 10% silke og 90% bomuld. 

Testeren er en str 5, hvilket netop er min basesize, så længden passede mig og min næsten nyfødte baby helt perfekt. Allerede da jeg åbnede æsken var det tydeligt at mint-testeren var en tyk og stærk vikle. 

 

IMG_3951

 

Som nævnt så var mint-testeren næsten ny, da jeg modtog den og var den stadig ret begynderstiv. Men nu er det jo heldigvis sådan, at jeg godt kan lidt at få lov til at gå nye vikler til. Så det gjorde mig intet at få lov til at arbejde lidt med den. Og i uge hvor mint var hos mig, der blev den klart blødere og silken i den blev tydeligere. 

Vævningen i mint-testeren er meget tæt, den er tyk og fast i hånden. Og er du vild med bounce, så er det ikke mint-testeren, du skal vælge. Den rokker sig nemlig ikke en millimeter, når knuden er bundet

Da jeg modtog viklen fra den første tester, kan jeg huske, at hun nævnte, at hun ikke syntes, at det var en oplagt vikle til min næsten nyfødte, men mere er en toddlervikle. Men der er jeg nu ikke helt enig. Jeg har nemlig nydt, at mint-testeren ikke giver sig – fx når jeg vidste, at min baby skulle sove sin lur i viklen, så gav jeg mig god tid til viklearbejdet, sørgede for at baby sad rigtigt og behageligt med god nakkestøtte. Og så sad han bare lige der hele sin lur, unden jeg behøvede at rette eller stramme bindingen, skønt. 

 

IMG_3950

 

Jeg synes rigtig godt om mønsteret “leaves of ginkgo”, det er organiske og bløde former. Selve stoffet er tekstureret. På billedet nedenfor kan man næsten se, hvordan de hvide ginkgo-blade står frem på den minte baggrund. Dette kan man tydelig mærke, når man lader fingrene glide over stoffet. 

Den minte farve er fantastisk, mint er meget in lige nu, og selv om solen har været ugens gæst denne sommer, så synes jeg, at denne vikle er en skønt sommervikle, som jeg bare har grebet ud efter, så snart solen har tittet frem. 

Jeg har også en toddler på 2,5 år, han vejer langt over 17kg, ham bærer jeg stadig. Men efter min fødsel, så har jeg måttet passe lidt på mig selv, så det er ikke så meget, jeg har båret ham, mens mint-testeren har været på besøg. 

Han har været på min ryg i mint-testeren, men det blev desværre ikke til et billede af det (toddleren ville ikke fotograferes). Men mint-testeren kommer virkelig til sin ret, når der kommer en tung toddler i den. Min 17+ kilos basse føles aldrig som en fjer på min ryg, men det er skønt som det stærke stof hjælper med at bære vægten. 

 

IMG_3815

 

Mint-testeren er en lækker kvalitetsvikle. Den er perfekt til dig, der er på jagt efter en stærk vikle uden bounce. Jeg er sikker på, at når den er helt gået til, så bliver den helt lækker blød og silkens blødhed virkelig skinner igennem. En erfaren viklemor vil kunne bruge denne vikle fra baby er helt lille til det er en tung toddler. 

Det er skønt, at der er dukket danske viklemærker op, og jeg er personligt helt vild historien bag Levate – unge mennesker med skabertrang og ben i næsen. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg kommer til at holde øje med Levates hjemmeside, når mint eller mono kommer på shoppen, så skal jeg helt sikkert have min helt egen. 

 

IMG_3863

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.