SSC: Wompat, Wear a baby

Kort og godt – samlet vurdering

Jeg har valgt at give Wompat fra Wear a Baby 4,5 ud af 5 stjerner fordi:

 • Denne Wompat har en virkelig god pasform – både for baby og bærer
 • Selv om Wompatten er lynhurtig at tage på, så går man ikke på kompromis med bærekomforten
 • Denne Wompat kan bruges af alle – fra begynder til øvet og til ekspert
 • Når teknikken er fundet, så kan baby komme deri på under 1 minut – i både front- og rygbæring

 

49524D8F-98B7-496A-9A1E-01AACBFC8A80

SSC står for Soft Structured Carrier, og det vil sige, at det er en bæresele med et blødt panel – oftest af viklestof, og netop denne SSC hedder en Wompat. Den er fra det af Finlandske mærke, der hedder Wear a Baby, de laver Vanamo fastvikler og så disse Wompat bæreseler. Virksomheden laver en række forskellige Wompats, der kan købes direkte fra shoppen, men de laver også costum Wompats på bestilling.

Dette er en tester, som jeg har fået lov til at afprøve og anmelde for abeunger.dk, hun sælger Vanamo fastvikler på hendes shop, så hun undersøger nok markedet for en SSC som Wompatten. Wompatten kom på besøg hos os, da vi lige var kommet på juleferie, og den blev sendt afsted videre på sin testtur få dage før juleaften. Så det skulle altså blive januar, før jeg fik ro til at sætte mig ned og skrive en anmeldelse.

Denne Wompat har et panel i viklestof i en skøn lilla farve, og så har den den karakteristisk spidshue øverst på panelet, også i samme lille viklestof. Indersiden af panel og huen er i sort babyfløjl, mavebæltet og skulderstopperne er polstret sort babyfløjl og så er det så klik-spænder, der forbinder mavebælte og skulderstropperne.

Jeg må sige, at jeg er ret vild med Wompat, jeg har ikke prøvet en Wompat før, men den er lækker. Den er let at tage på, det går hurtigt at tage den på. Baby kommer let til at sidde godt i den og baby føles på ingen måder tung – hverken front- eller rygbæring.

I kassen fulgte et stykke snor i samme lilla vikle stof med, denne snor kan bruges til at justere panelet mellem benene, hvis det er for bredt. Men min basse, der var ca. 7 mdr. på dette tidspunkt, kan passede bare panelet helt perfekt, så jeg fik slet ikke brug for denne snor.

Bære-egenskaber: 

 • Er du vild med at det skal går hurtigt, når du skal bære dit barn – så er Wompat helt perfekt. Mange bæreseler kan være stive og svære at få til at sidde godt, men mange vælger dem, da det skal gå hurtigt. Men med en Wompat (eller anden SSC), så er det muligt at bære lige så hurtigt, men baby sidder bedre i det bløde panel og bærekomforten for mor er meget bedre.
 • Jeg er ikke klar over, hvilken vikle der er brugt til panelet, men det virker som en stærk bomuldsvikle, stoffet er skønt, blødt og nemt at arbejde med. Jeg synes, den ligner modellen Liinalapsi, og hvis det er den, så er panelet Vanamo fastvikle i 100% øko bomuld.
 • Når Wompatten bruges til frontbæring, så kan skulderstropperne krydses på ryggen, det synes jeg, er en kæmpe fordel. For det første, så er det lettere at spænde et kryds på ryggen end et klik-spænde ved nakken og for det andet, så fordeles vægten fra babyen bedre over ryggen ved et kryds.
 • Wompatten findes i 4 størrelser baby (0-18 mdr), medium (1-3år), toddler (2-4 år) og pre-school (3-5år). Den Wompat, jeg har haft på besøg er en str. baby. Som nævnt, så er den en snor med til at snævre panelet ind til den helt lille baby. Men jeg vil sige, at denne Wompat passede virkelig så godt på min 7 mdr og 9,5 kilos basse, panelet gik præcist fra knæhase til knæhase og sædet var så fint, når han sad i den. Og længden på panelet passede også lige med, at det gik ham præcist op i nakken

Alt i alt virkelig en lækker SSC. Jeg tænker, at den vil tiltale den lidt utålmodige mor, der gerne vil hurtigt ud af døren, men samtidig ikke vil gå på kompromi med ergonomi og bærekomfort. Og kunne jeg godt tænke mig en Wompat til min egen samling af bæreredskaber – ja, det kunne jeg helt sikkert 🙂

Videoen her nedenfor viser, hvor hurtigt det er at få baby på ryggen med Wompat – det tager under 1 minut!

 

English version

SSC means Soft Structured Carrier, a carrier with a soft panel – the fabric on the panel is from a woven wrap. This Wompat a SSC carrier. The Wopmat carrier is from the Finnish company Wear a Baby, they make Vanamo woven wraps and make these Wompat carriers. The company makes a variety of Wompats, which can be bought directly from the wevshop, but it’s also possible to order costum Wompats.


This Wompat is a tester, and I have been lucky enough to test and review it on behalf on the Danish webshop abeunger.dk, she sells Vanamo woven wraps and is probably looking at the possibility to ad the Wompat to her stock.

The Wompat tester came to visit us on the first day of our Christmas holiday, and it travelled to the next tester a few days before Christmas Eve. And now it’s already January, when I write this review.

This wompat tester has a woven wrap panel in a beautiful purple color and a characteristic pointy hood at the top of the panel, also in the same woven wrap fabric. The inside of the panel and the hood are in black baby lanyard, The waist strap and the shoulder stars are padded black baby lanyard and it is a full buckle carrier.

I have to say, I really love this Wompat, I have not tried a Wompat carrier before, but it’s vunderfull. It’s easy to wear, it’s quick to strap on. Is easy to make the perfect seat for your baby and the weight doens’t feel heavy on your shoulders – neither front nor back carry.

In the box was a piece of extra wrap strap. With this strap you can adjust the panel between the babys legs, if it is too wide. But my 7 months baby had a perfect fit in the panel

 

Wearing qualities:

 • If you want to get your baby up fast and be on your way quickly, the Wompat is perfect. With the Wompat (or another SSC) it is easy to make a great carry fast, you baby is in a good position because of the soft panel and the comfort for mom is much high.
 • I do not know which wrap is used for the panel, but it seems like a strong cotton wrap, the fabric is soft and easy to work with. I think it looks like the model Liinalapsi if it is this one, then the panel is from a Vanamo cotton wrap.
 • When the Wompath is used for front carries the shoulder straps can be crossed on the back, I think this is a huge advantage. Firstly, it is easier to strap on a carrier with a cross on the back than with a buckle between the shoulders and secondly, the weight of the baby is distributed more even on the person who carries.
 • The Wompat is available in 4 sizes baby (0-18 months), medium (1-3 years), toddler (2-4 years) and pre-school (3-5 years). The Wompat tester I had visiting is a baby size. As mentioned, it has a strap to adjust the panel to fit a very small baby. This Wompat was a perfect fit for my my 7-month and 9.5-kilo baby, the panel went exactly from knee to knee and the seat was a perfect M-shape. And the length of the panel fits right to the top of hos neck.

All in all, really a really great SSC. I think it will appeal to the mother who wants to get out of the door quickly but at the same time will not compromise on ergonomics and wearing comfort. Would I love a Wompat in my own stash – yes, I certainly would 🙂

The video abowe shows how fast you Can get your baby on the back with Wompat – less than 1 minute!

BAD4B7BB-109C-413B-9153-B4C8CC30F05D

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.