Fastvikle: Almitra Tattva, Pema, Kullu Collection

Kort og godt – samlet vurdering

Jeg har valgt at give Pema fra Almitra Tattva 4,1 ud af 5 stjerner fordi:

 • Det er en lækker bomuldsvikle, der virkelig overrasker positivt
 • Viklen er uendeligt blød, måske den blødeste vikle endnu har mærket
 • Den er meget samarbejdsvillig og har et skønt bounce
 • Denne vikle egner sig både til den nyfødte baby, en tung toddler og alt derimellem
 • Denne vikle vil tiltale både den uerfarne og den erfarne viklemor

 

AE8FDBE6-2616-4C21-A0FB-98FB04A992CE

Dette er en fastvikle fra det indiske viklemærke Almitra Tattva, der er skabt af en indisk kvinde, der har gået i front for at sætte fokus på babybæring i Indien, hendes mand blev fx Indiens første mandlige certificerede slyngevejleder. Deres vikler har fokus på gode og babysikre materialer.

Da jeg var på Dansk bærefestival 2018 mødte jeg for første gang Claudia, som er Brand repræsentant for Almitra Tattva i Danmark. Claudia og jeg har talt en masse over nettet, dette var første møde in real life. Og for mig var det også første gang, jeg mærke på viklerne fra Almitra Tattva. Claudia lod mig låne 2 fastvikler med hjem, så jeg kunne teste og anmelde, her af er Pema den ene.

Pema er fra kollektionen Kullu, det er en 100% bomuldsvikle, som er blødere end blød. Den er udgivet i juni 2017, der er ikke opgivet gsm. Men den er bestemt stærk nok til at være en toddler. Den har et unikt geometrisk mønster i stærke farver blå, lyserød, sort og beige. Mit første indtryk af viklen, da jeg fik pakket den op hjemme var, hvor helt utrolig blød, denne vikle er.

Umiddelbart så er farverne på denne vikle lidt vilde for min smag, men jeg bliver nødt til at sige, at den simpelthen er vokset på mig. Jeg har gang på gang grebet efter den, da den er så skøn at vikle med. Og farverne ændrer sig efter, hvordan jeg får den bundet – fx på billedet her ovenfor ser Pema primært sort ud, men på billedet nedenfor ser den primært lyserød ud. Det er altså ret skønt, at man på den måde kan skabe forskellige udtryk med den.

Vikle-egenskaber:

 • Denne vikle er simpelthen så blød – måske den blødeste vikle, jeg har mærket
 • Viklen har et skønt bounce, det er dens lette vævning, der giver denne bounce
 • Viklen er bred, hvilket jeg personligt er helt vild med, så der er masser af stof til et godt sæde
 • Denne vikle binder fint i såvel 1-lags bindinger, som fler-lags bindinger
 • Det vil være en skøn oplevelse at vikle en nyfødt i denne vikle, da den er så uendeligt blød – jeg vil gå så langt at kalde den en oplagt nyfødt vikle
 • Da viklen er så let vævet og blød, så kunne jeg være nervøs for, hvordan den bærer et større barn. Men der er jeg igen blevet positiv overrasket, den har struktur og robusthed, der bestemt gør den toddler egnet

Alt i alt så er dette virkelig en vikle, der har overrasket mig positivt. Den er så utrolig blød, og det er en fornøjelse at vikle med denne bløde vikle. Jeg er faktisk lidt ked af, at den skal herfra – jeg kan sagtens stadig finde på at vikle med den, selvom jeg faktisk er færdig med at teste den. Jeg tænker, at denne vikle vil tiltale en viklemor, der søger en blød blød viklte til fx sin nyfødte. Samtidig tænker jeg også, at den vil tiltale den let-erfarne viklemor, der søger en vikle at lykkes med rygbæring med – denne bløde vikle samarbejder virkelig med bæreren, så den er super til fx at lære flere lag på ryggen.

 

5C8EF4EB-12BD-45B3-B960-F72142A5BB5C

 

55218CD6-D503-4AD6-85DB-CA1989D69E46

English version

This is a woven wrap from the Indian brand Almitra Tattva. The brand is created by an Indian woman who has been in the front of giving indian babywearing an international voice. For example her husband became India’s first male certified babywearing consultant. Their focus is on good and baby-safe materials in their wraps.

On the Danish Babywearing Festival in 2018 I met Claudia for the first time. Claudia is the Danish Brand Representative of Almitra Tattva. Claudia and I have spoken a lot online but this was our first meeting in real life. And for me it was also the first time I experiencing the wrapss from Almitra Tattva. Claudia let me borrow 2 wraps for me to test and review – Pema being one af them.

Pema is from the Kullu collection, it is a 100% cotton wrap and it is softer than soft. It was released in June 2017. There is gsm listed but this wrap is certainly strong enough to wear a toddler. It has a unique geometric pattern in strong colors – blue, pink, black and beige. My first impression of the wrap was how incredibly soft this wrap is.

At first sight the colors on this wrap are a bit wild for my taste, but I have to say that I have come to really like the colors of this wrap. The colors change depinding on how it’s tied – for example, in the picture at the top  Pema looks primarily black, but in the next picture it looks mostly pink. I love how I can create different expressions with the same wrap. Even now then I officially is done testing the wrap I still grab it now and then because I just love wrapping with it.

 

Wrap qualities:

 • This wrap is simply so soft – perhaps the softest wrap I’ve touched
 • The wrap has a nice bounce and alight weaving
 • The wrap is to the wide side, which I personally love, this makes plenty of fabric for a good seat
 • This wrap works nicely in both single-layer bindings and multi-layer bindings
 • It would be a great experience to wrap a newborn in this wrap because it is so soft – I would go so far as calling it a great newborn wrap
 • Since the wrap is so lightly woven and soft, I could be nervous about how it carries a bigger child. But I have again been pleasantly surprised  – it has structure and sturdiness that certainly makes it a toddler worthy

All in all, this is a wrap that has surprised me positively. It’s so incredibly soft and it’s a pleasure wrapping with this soft wrap. I’m actually a bit sorry it is not staying. I think this wrap will appeal to a wrapper seeking a butter soft wrap her newborn. At the same time I think this wrap will also appeal to the experienced wrapper who seeks a wrap to make backcarring work – this soft wrap actually cooperates with the wearer so it’s great for learning multiple layers on the back.

 

A24B15BD-F024-406F-B630-7B0DCB192D1E

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.