Fastvikle: Firespiral, Gold Obsidian Starmap, str 7

Kort og godt – samlet vurdering

Jeg har valgt at give Gold Obsidian Starmap fra 4,5 ud af 5 stjerner fordi:

 • Det er en lækker vikle af kæmmet bomuld med virkelig mange positive viklekvaliteter
 • Denne vikle egner sig både til den nyfødte baby og en lidt tungere baby
 • Viklen er smørblød, meget samarbejdsvillig og har et skønt bounche
 • Denne vikle vil tiltale både den mindre og den mere erfarne viklemor

Dette er en fastvikle fra det engelske viklemærke Firespiral Slings. Virksomheden er startet i 2011 af to mødre, der begge brænder for at bære i slynger og delte en drøm om at starte deres eget brand. Med deres mere kreative baggrunde måtte de starte helt fra bunden med at lære om gran, vævning og materialer. Men efter hårdt arbejde blev drømme til virkelighed og Firespiral Slings en realitet.

Denne vikle er på testtur rundt i Danmark og jeg er ca. 3. tester, så viklen var stadig næsten som ny, da jeg modtog den. Jeg har primært testet den med mit yngste barn, der er 14 mdr og ca 11 kg.

Gold Obsidian er 100% blødt kæmmet bomuld, den er vævet i alchemy weave og den har et gsm på 256. Den er blev faktisk udgivet, mens den var på besøg hos mig d. udgivet 12. juli 2018.

Da jeg åbnede æsken med blev jeg helt mundlam over, hvor utrolig smukt stjernekortet et. Selv om jeg havde set billeder af den, så giver det virkelig en helt unik fornemmelse af en stjernehimmel med det guldfarvede stjernekort på sort baggrund.

Vikle-egenskaber:

 • Denne vikle er af kæmmet bomuld, dette gør den ekstra blød ift. alm. bomuld. Og den skal ikke gåes til
 • Den er tætvævet og glat at mærke på, viklens glatte overflade gør, at den glider let over sig selv i fler-lags bindinger
 • Viklen har megen bounce, hvilket er virkelig skønt
 • Viklen binder tilsvarende sin længde – den testede vikle er en str 7
 • Det er bestemt en vikle med cush, altså en fornemmelse af blød polstring på skuldrene
 • Da viklen er så utrolig blød helt fra ny, så mener jeg bestemt, at det er en vikle, som er nyfødt egnet
 • Med sine 257 gsm ligger denne som en middeltung vikle. Til min søn på 11kg har den fungerer i 1-lags bindinger, men han kan komme til at hænge lidt, så over 10kg, så synes jeg, den fungerer bedst i fler-lags bindinger

Alt i alt så er dette en lækker vikle, selvom viklen er af bomuld, så er den ikke en typisk bomuldsvikle pga den kæmmede bomuld. Den er simpelthed så blød og vamset. Jeg tænker, at denne vikle vil tiltale den let-erfarne viklemor, der gerne vil have fat i en lækker kvalitet. Men den vil også tiltale den mindre erfarne viklemor, der er på jagt efter en blød blød vikle til hendes nyfødte.

English version

This is a wrap from the English brand Firespiral Slings. The company was started in 2011 by two mothers – both passionate babyweares and they shared a dream to start their own wrap collection. With their more creative backgrounds, they had to start from scratch learning about fabric, weaving and materials. But after hard work their dream came true and Firespiral Slings became reality.

This a tester wrap on a testtour around Denmark and I am the 3rd tester, so the wrap was almost as new when I received it. I have primarily tested it with my youngest child, he is 14 months and about 11 kg.

Gold Obsidian is 100% soft combed cotton, it is woven in alchemy weave and it has a GSM of 257. It was actually released while visiting me – July 12, 2018.

When I opened the box the amazing beautiful the starmap left me speechless. Even though I had seen pictures of the wrap, it truly is an amazing piece of art with the gold-colored starmap on a black night.

Wrap qualities:

 • This wrap is made of combed cotton, which makes it extra soft. And it doesn’t need any breaking in
 • It is tightly woven and has a smooth surface. The smooth surface makes the fabric glide easy over it-selskab in multi-layer carries.
 • The wrap has a lot of bounce, which is really nice. The wrap binds correspondingly to its length – the tested wrap is a size 7
 • It’s definitely a wrap with cush, that soft feeling of padding on the shoulders.
 • The wrap is so incredibly soft from new, it is perfect newborn wrap.
 • With a GSM of 257 this is a middle weight wrap. With my son (11kg) it still holds him in a single-later carrie, but it can become sacky. So I think it is most suitable in multi-layer carries for toddlers (over 10kg)

All in all, this is a nice wrap, though is made of cotton, it’s not a typical cotton wrap because of the combed cotton. It’s simply so soft and cushy. I think this wrap will appeal to the light-experienced wrapper who would like a high quality wrap. But it will also appeal to the less experienced wrapper who is in search of a soft soft wrap for her newborn.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.